Az edzés menete

A személyi edzők segítségével a 20 perces tréning alatt minden izomcsoportra 1-1 széria gyakorlat jut, melyet pontosan és szabolyás ütemben kiviteleznek a vendégek. Az intenzitás a teljes tréning alatt rendkívül magas és a vendég terhelhetőségének mértékében folyamatosan tovább növelhető. Míg a külső szemlélő számára csupán guggolások vagy bicepsz gyakorlatok láthatók, a vendég teljes izomzata kőkeményen dolgozik az egész testre ható elektrostimulációnak köszönhetően. A gyakorlatok végzése tovább fokozza a hatást. A 20 perces edzés során 150-szer több izomösszehúzódás történik, mint egy hagyományos izomépítő erősítő edzés esetén. Ez a gyakorlatban, konditermi körülmények között nem lenne kivitelezhető, mivel súlyzós edzéssel ez testrészenként 15 szériának felel meg.

A speedfitness edzésekre előzetes bejelentkezés alapján érkeznek a vendégek. A tréning összesen 20 percig tart, ebből 15 perc megfeszített izommunkából áll, melyet statikus és dinamikus gyakorlatokkal egészítünk ki. A tréning 5 perc levezetéssel zárul. Az első tréning, vagyis az ún. próbaedzés arra irányul, hogy felmérjük a vendégek fizikai állapotát, terhelhetőségét, megismerjük korábbi sportaktivitását és az esetleges ízületi vagy egyéb egészségügyi problémáit, melyekre a további edzések során mindvégig figyelnünk kell.

A speedfitness edzéshez egy tiszta, higiénikus pamutruhát öltenek magukra a vendégek, erre kerül az elektródamellény, a karpántok, a lábpántok és a fenékpánt. Az öltözés 1-2 percet vesz igénybe, a személyi edzők úgy helyezik fel az elektródaruházatot, hogy mindenhol szorosan ráfeszüljön a testre.

Az edzés az alaphelyzet megtanulásával veszi kezdetét, melyet mindig fel kell vennie a vendégnek az impulzusok ideje alatt. Az izomösszehúzódás 4 másodpercig tart, melyet ugyanolyan hosszúságú pihenőidő követ. A vendégek egy-két traktus alatt ráéreznek az ütemre és a kezdeti szokatlan élményt is hamar megszokják és megszeretik.

Az edzések gyakorlatsorát a vendégek számára egyénileg állítjuk össze, a személyi edző folyamatosan előre mutatja és korrigálja a mozdulatokat. Az edzés és levezetés után magas biológiai értékű, ízletes fehérjeshake-kel kínáljuk vendégeinket és megbeszéljük a következő időpontot, mely kizárólag két nap pihenőidő után lehetséges.

Share