Gyakori kérdések

Kinek ajánlott a speedfitness?

Mindenkinek, akinek céljai között szerepel:

 • formás, atlétikusan izmos, karcsú test elérése
 • fogyás
 • fittség, vitalitás fokozása,
 • hát- és ízületi fájdalmak csökkentése
 • narancsbőr tüneteitől való megszabadulás
 • szülés utáni rehabilitáció
 • állóképesség javítás

Mindenkinek, aki:

 • kevés idővel rendelkezik
 • szakember segítségét, motivációját igényli
 • nem kedveli az edzőtermeket
 • nem szeret nagy sporttáskákat magával cipelni
 • nem szereti a tömeget
 • gyors eredményre vágyik

Mindegy, hogy idős, vagy fiatal, férfi vagy nő, élsportoló vagy sportkerülő, a speedfitness kihozza önből a maximumot! Már rövid időn belül látható és érezhető eredmények, a leggyorsabb út a topformához!

Kinek nem ajánlott a speedfitness?

 • erős vérzékenység (hemofília)
 • cukorbetegség
 • lázas megbetegedések, akut bakteriális, vagy vírusos folyamatok
 • bőrelváltozások: az allergia és bőrirritációk, stb. formájában jelentkező bőrelváltozások esetében, amelyek bőrpírral, vagy pörsenések kialakulásával, erős viszketési ingerrel járnak, az elektródákkal, illetve elektromos árammal való érintkezéskor elővigyázatosság javasolt
 • szívritmus-szabályozó használata esetén
 • súlyos neurológiai betegségek: az olyan súlyos neurológiai zavarok esetén, mint a szklerózis multiplex, amiotrófiás laterális szklerózis, spasztikus spinális paralízis, Parkinson kór, epilepszia, stb.
 • tuberkulózis
 • daganatos megbetegedések
 • terhesség

Mi az „impulzus” és mi történik az izomzatommal az edzés alatt?

Az impulzus frekvencia(Hz-ben) mutatja meg, hogy hány egyedi impulzus hat az összehúzódás időtartama során az izomzatra. Az edzés alatt 4 másodperces időközönként váltják egymást a stimulációs és a pihenő periódusok.

7 Hz: 7 izomösszehúzódást jelent egy másodperc alatt. Jótékony hatásai a nyirokkeringés, az anyagcsere és a vérkeringés fokozása (cellulit program)

85 Hz: 85 izomösszehúzódás egy másodperc alatt. Optimális inger a harántcsíkolt izomzat számára (speedfitness erőnléti edzés)

100 Hz: 100 izomösszehúzódás egy másodperc alatt. Jótékony hatása az izomlazítás és fájdalomcsillapítás terén jelentkezik (body relax program)

Kell mozognom, dinamikus edzést végeznem a speedfitness edzés során?

Igen. Az edzés összehasonlíthatatlanul hatékonyabb, ha a statikus gyakorlatok mellett dinamikus, az egész testet átmozgató gyakorlatokat is végzünk. Az edzés mozgásanyaga megegyezik egy hagyományos edzőtermi edzés vagy egy aerobic óra alapgyakorlataival. Míg az edzőteremben a súlyzók, gépek, gumikötél, stb. jelentik az edzéseszközöket, addig a speedfitnessnél a kis erősségű váltóáram. Előbbinél a súly nagyságát kell legyőzni, utóbbinál az impulzus erősségét.

Helyettesíti a konvencionális (hagyományos) edzést a speedfitness tréning?

Igen. Edzés közben 1 másodperc alatt 85 izomösszehúzódás történik. Ez egy impulzus alatt 4-szer 85 összehúzódást jelent. Enélkül a módszer nélkül ez a combizom esetében csak egy guggolást jelent. Tehát olyan terhelést nyújt az izomzatnak, mintha egy másodperc alatt 85x guggolnánk le és állnánk fel. Mindezt a speedfitness-szel mind a 8 izomcsoportban egyszerre érjük el!

Lesz izomlázam az edzés után?

Igen. A speedfitness segítségével igen intenzív izommunka végezhető, ami másnap, harmadnap erős izomlázzal jár. Érdemes nyújtó gyakorlatokkal zárni az edzéseket, hogy csökkentsük az izomláz mértékét.

Hányszor jöjjek egy héten, hogy látványos eredményt érjek el?

A speedfitness-szel végzett 15 perces edzés egy másfél-két órás, kőkemény edzőtermi edzésnek felel meg. Ebből következően hosszú regenerálódási idő szükséges az izmoknak, hogy újra hasznosan tudjon velük mozogni. Ha hetente 2 alkalommal, legalább 2 nap kihagyással jár speedfitnessre, biztosan el fogja érni a céljait!

Mennyi idő alatt látszik meg az edzések eredménye?

Rendszeres speedfitness edzés és helyes táplálkozás mellett már akár 4-5 alkalom után látható változás! Fontos tudni, hogy az edzés csak ez részét adja a testünk átalakításának! Megfelelő étrend nélkül sokkal lassabb lesz a változás! Fontos, hogy fehérjedúsan táplálkozzunk és minimum naponta 4-5x együnk „keveset”.

Miért hatékony a speedfitness testsúlycsökkentési célok kitűzése esetén is?

A súly s zsírcsökkentést napjainkban gyakran helytelen és egyoldalú diétával közelítik meg. Bár a testsúly gyakran valóban csökkenhet ezek hatására, de csak az izomszövetek nagy mértékű leépülésének rovására. A rossz táplálkozásból és mozgáshiányból álló életforma vezet csak igazán a test anyagcsere folyamatainak rossz irányú elmozdulásához.

Alapvetően kétfajta edzésünk van és mindkettő hozzásegít a fogyáshoz, csak más-más úton. A speedfitness erőnléti tréningek során a testsúly és a testzsír hatékony és tartós csökkentése az edzésekkel felépített zsírmentes izomtömeggel valósulhat meg. A magas anyagcsere-aktivitás az EMS tréning közben és még órákkal utána is fennmarad, az alapanyagcsere az izomtömeg növekedése miatt tartósan megnő. Az ezzel párhuzamosan zajló egészséges táplálkozással a testsúly ésszerűen és tartósan csökkenthető. A másik edzésfajtánk az úgynevezett cellulit edzés, ami a nyirokkeringést, az emésztést és a zsíranyagcserét gyorsítja. Dinamikus, aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában. A két edzést kombinálva már egy hónap után látványos eredmények érgetők el!

Gyakori hát és derékfájással küszködöm. Ez nem kizáró ok?

Egyáltalán nem, sőt! A hát és derékfájás a mozgásszegény életmód, illetve ülőmunka leggyakoribb következménye. A gerinc melletti tartóizmok elgyengülnek és már meg is jelenik a fájdalom. A speedfitness kiválóan erősíti a tartóizmokat, ráadásul nemcsak felületileg. Olyan mélyen fekvő, stabilizáló izmokat is elérünk és megerősítünk, melyeket más edzésmódszerekkel csak nagyon hosszú idő alatt érhetnénk el. A vendégeink általában már 2-3 alkalom után jelzik, hogy csökkent, vagy megszűnt a derékfájásuk, javult állóképességük és fokozódott vitalitásuk.

Fájdalmas a speedfitness edzés?

A speedfitness edzés teljesen fájdalommentes. A tréning során a súlyzós edzésekhez hasonló izomfeszülést, izommunkát éreznek a vendégek. A speciális, nagy felületű elektródák tökéletesen, stabilan, elcsúszás nélkül illeszkednek a testre és ezáltal teljesen egyenletesen vezetik az impulzusokat. A legújabb EMS technológiának köszönhetően semmiféle, elektromos áramból fakadó kellemetlen érzés nem tapasztalható. Nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípő pontok.

Érhet áramütés az edzés során?

Az áramütés teljesen kizárt, tökéletesen biztonságos a rendszer. A szigorú német minőségbiztosítási rendszer garantálja, hogy emmi kellemetlenség nem történhet az edzések alatt.

Alkalmas a speedfitness a test átmasszírozására?

Igen. A speedfitness masszázsprogramot (Body Relax) is tartalmaz az edzés és a cellulit program mellett, ami kellemesen ellazítja az izmokat edzés után. Ez a program biztosítja minden edzés után a levezetést, nyújtást, ami igény szerint speciális strechinggel is kiegészíthető.

Rehabilitációban használható a speedfitness?

Igen. Az EMS edzések abszolút ízület kímélők, így szinte bárki alkalmazhatja a speedfitness edzéseket. Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy hát és nyaki panaszok esetén is segítséget nyújt ez az edzésmódszer, hiszen a nehezen edzhető mélyizmokat is megerősíti, így a panaszok rövid idő alatt csökkennek, illetve teljesen megszűnnek. Emellett a gátizmokat is stimulálja, így a vizelettartási nehézségeket is hatékonyan csökkenti, klinikai tesztek pedig teljes gyógyulásról is beszámoltak az esetek 70 %-ában.

Alkalmas a technológia szülés utáni rehabilitációra?

Alkalmas. Számos tanulmány bizonyítja, hogy az EMS technológia gyorsan és hatékonyan megedzi a gát és mélyizmokat. Fontos, hogy a nőgyógyász konzultálásával, körülbelül 4-6 héttel a szülés után kezdje az edzést. Az edzés nagyon enyhe intenzitással kezdődjön, ezután a reakciótól függően lassan emeljük az intenzitást a különböző edzések folyamán.

Van-e negatív hatása a szívre?

Nincs. Az impulzus csak a harántcsíkolt izmokat képes stimulálni! Sima izomzatra semmiféle hatása nincs.

Mit hozzak magammal az első edzésre?

Ez az egyik legnagyszerűbb a speedfitnessben. Egy zoknit és a széles mosolyodat! Az edzés előtt, alatt és után is mindent a rendelkezésedre bocsátunk. Hypotóniás sporttalt, L-karnitin zsírégető italt, magas biológiai értékű fehérje shake-t, törölközőt, tusfürdőt, zuhanyzási lehetőséget. A speciális speedfitness edzőruha bérlése első alkalommal benne van az árban, később pedig a bérlettel együtt megvásárolható, vagy alkalmanként bérelhető.

Share