Szépség és vitalitás

Rengeteg tanulmány született arról, hogy a szép, karcsú emberek nem csak sikeresebbek az életben, de számos előnyt élveznek minden téren, például még a fizetésük is magasabb, mint kevésbé előnyös kinézetű társaiké. A szépség és egészség kultusza egyidős az emberiséggel és pszichológiai tény, hogy vonzó embertársainkról automatikusan jobbat feltételezünk, fokozottabban támogatjuk őket és több figyelemben részesítjük, mint másokat. Érdemes tehát javítani testképünkön, ezáltal társadalmi megítélésünkön és sorsunkon is!

A megjelenésünk javításáért az egyik lépést a túlsúly megszüntetésével, erős izomzat felépítésével tehetjük meg. Viszont a hosszú évek óta cipelt plusz kilók ledolgozása nem könnyű feladat. Sokan adják fel a harcot már az út elején, mivel a konvencionális tréninghez rengeteg idő, türelem és kitartás kell, mire megmutatkoznak az első bíztató eredmények.
Ráadásul a tévesen értelmezett fogyókúrázás tovább nehezíti a tartós fogyási célok elérését.
A szakemberek számára a legnagyobb kihívást az jelenti, amikor a sokat koplaló fogyni vágyónak meg kell magyarázni, hogy a fogyás érdekében kezdjen el végre enni. Vannak, akik a kétségbeesés és az azonnali eredményhajszolás hatására mégis inkább a 600 kalóriás étrend mellett döntenek, pedig korábban már elkövették ugyanezt a hibát – hónapok múltán elhízva térnek vissza az edzésekre – mégsem tudnak ellenállni a két hét alatti lefogyás varázsának…

A súlyvesztést 3 dolog okozhatja:
Dehidratáció, vagyis a szervezet jelentős vízvesztése, amely igen káros az egészségre nézve.
Izomszövet veszteség, ami a koplalós fogyókúrák eredménye, elsősorban a nem elegendő és megfelelő fehérje és szénhidrát bevitelnek köszönhetően.
Testzsír veszteség, amely az egyetlen elfogadható módja a fogyásnak.

Mindebből kiderül, hogy korántsem mindegy, hogy mitől is leng ki kevésbé a mérleg nyelve. A nem elegendő folyadékfogyasztás az egész szervezetre, a méregtelenítési folyamatokra, a keringésre, a bőr rugalmasságára negatív hatással van. Az izomveszteség hatására az izom méretével együtt az izomtónus is csökken. Ellaposodik a fenék, lötyögővé válik a kar, általános gyengeség vesz erőt rajtunk és még alapanyagcserénk is csökken! Ez ördögi körhöz vezet: Alapanyagcserénk lelassulásával még inkább megtapadnak rajtunk a pluszkilók és még nehezebben sikerül megszabadulni tőlük.
A speedfitnesszel úgy fogyhatunk, hogy sovány izomtömegünk nem csökken, ellenkezőleg, növekszik! Az elektrostimulációval végzett edzés hatása megegyezik az ellenállásos, súlyzós tréningek hatásfokával, csakhogy íz ízületeket és inakat megkíméljük az extrém terheléstől. Az intenzív edzés a speedfitnesszel gyorsítja az anyagcserét, ami a sikeres fogyás alapfeltétele. Tréningünkkel izmot építünk, mely több kalóriát éget még nyugalmi helyzetben is, például miközben alszunk. Mindezt ráadásul rekord idő alatt!
Mivel a speedfitnesszel a tejes test izomzatát egyszerre edzük, nem kell külön-külön edzésnapokat tartani a különböző izomcsoportokra. A lényeg, hogy amint az előző edzés alkalmával megszerzett izomláz kezd alábhagyni, egy következő 20 perces tréninget kell beiktatni az időrendünkbe. Így rövid idő alatt érhetjük el vágyott formánkat és állóképességünket.
A speedfitness végleg leszámol a közsmert mondással, miszerint „A szépségért szenvedni kell!”
A speedfitnesszel való edzés ráadásul nem hasonlít a korábbi technológiák csípős, égető és kellemetlenül rángató működésére, használata során csupán a színtiszta izommunka érezhető. Mindennek egyenes eredménye a napokig tartó fokozott kalóriaégetés, a csökkenő súly és egyre szebb, áramvonalasabb test.

A cellulit probléma

A narancsbőr az egyik legnehezebben kezelhető esztétikai probléma, mely szinte kivétel nélkül minden nőt sújt. Az örökletes hajlam mellett a hormonális változások, a mozgásszegény életmód, az elhízás vagy fogyás, a helytelen táplálkozás mind-mind hozzájárulnak kialakulásához.
A narancsbőr kezelésének módja a vér- és nyirokkeringés, valamint az anyagcsere fokozása a salakanyag elszállítása, valamint a folyadékpangás megszüntetése érdekében. A speedfitness anyagcsere serkentő programja speciálisan a cellulit problémák megszüntetésére lett kifejlesztve. Az elektromos impulzusok aktiválják az izomzatot és a kötőszöveteket, gondoskodnak a jó vérellátottságról és a lerakódások elszállításáról.
A speedfitness cellulit programja komplex hatást fejt ki az alábbi területeken:
a kötőszövet feszesedése
a vérkeringés serkentése és a fölösleges zsírszövet csökkentése
a bőr látványos szépülése
a „lovaglónadrág” visszafejlődése
anyagcsere gyorsítása
a testsúly és testzsír hatékony és tartós csökkentése

Kényeztetés és wellness – a speedfitness Body Relax programja

Ha már a speedfitness hasznos programjait végigfuttatuk a testünkön, ráadásul még időt is spóroltunk, jól eshet egy kis extra kényeztetés
A beépített masszázs programok segítségével egyedülálló élményben lehet része. Dőljön hátra, hunyja be a szemét és élvezze a masszázs egész testet beborító hatását.
Akár az izomláz megszüntetésére, akár a háttáji feszülések feloldására, vagy csupán egy alapos lazításra is tökéletesen alkalmas a készülék. Stúdiónkban többnyire edzés után alkalmazzuk levezetésre, nyújtásra, lazításra – ezáltal csökkenthetjük a tréning által okozott izomláz mértékét és lefutását.

forrás: www.speedfitness.hu

Share